18319013 1366078906813393 449788816471809301 o

Începe noul sezon competițional de baseball!

     În luna mai Federaţia Romană de Baseball şi Softball a programat debutul în Campionatele Naţionale la toate categoriile de vârstă. Dacă săptămâna trecută (4-5 mai) seniorii au deschis sezonul, urmează trei săptămâni în care vor fi angrenaţi şi juniorii, la toate cagoriile de vârstă. Astfel, în 11-13 mai, va avea loc la Constantă Turneul I al Campionatului Naţional U12, pentru că în 18-20 mai să se desfăşoare la Botoşani Turneul I al Campionatului Naţional U18, iar între 25-27 mai să debuteze şi juniorii ÎI (13-15 ani) la Tg. Neamţ.

     Sportivii călărășeni au de apărat în acest an un palmares deosebit obținut în anul precedent: titluri de campioni naționali la toate categoriile de juniori. Deşi este dificil de îndeplinit acest obiectiv, pentru că sportivii noştri nu au mai avut unde se pregăti în acest an, din lipsa unui teren de antrenament. Modificările din incinta Complexului Sportiv Municipal au lăsat pe aceşti minunaţi copii fără un teren de pregătire. Speram că demersurile făcute de noi şi părinţii copiilor, către autorităţile locale, de mai mulţi ani încoace, să se concretizeze în acest an cu construirea unei baze sportive dedicate baseball-ului, sport care a adus renume Călărașiului, pe plan naţional şi internaţional.

     Concomitent cu turneul de la Constanța, pe 12 mai va avea loc un eveniment important în lumea baseball-ului românesc. Stadionul Portul din Constanţa va găzdui, de la ora 11.00, ediţia a doua a Trofeului Jackie Robinson la baseball, în care se vor întâlni, ca şi anul trecut, echipa României și formaţia Statelor Unite ale Americii, reprezentată de militarii americani din baza Mihail Kogălniceanu. Evenimentul este organizat de Ambasada SUA în România, Federaţia Română de Baseball şi Softball, Primăria Constanţa şi SNSPA.  

     Legenda fotbalului românesc, Gheorghe Hagi va onora cu prezența acest eveniment și va arunca prima minge, în meciul dintre soldații americani și naționala României de baseball!

     La acest meci la care va lua parte inclusiv ambasadorul SUA, Hans Klemm au fost invitați de către federație şi reprezentanții autorităților locale călărășene, Daniel Drăgulin, primar și Viorel Ivanciu, viceprimar.

 


Anunț selecție sportivi

afis CSS 2017 small2