bsb 1 iulieFederatia Romana de Baseball si Softball, impreuna cu Ambasada SUA in Romania, organizeaza Baseball Festival, o serie de actiuni de promovare a sportului in Romania.

Incepand din acest weekend si pana pe 5 iulie, se vor organiza mai multe activitati de promovare a baseballului in Romania, sub egida proiectului Jackie Robinson, un parteneriat intre Ambasada SUA in Romania si Federatia Romana de Baseball si Softball.
In acest sens, vor avea loc actiuni de pregatire pentru copii si tineri, in acest weekend, in Calarasi si Alexandria, la care vor participa si sportivi americani, proveniti din Liga profesionista de baseball din SUA, MLB. Trei fosti jucatori vor insoti antrenorii romani in doua actiuni care au loc astfel – pe 1 iulie, la Calarasi (incepand cu ora 11) si pe 2 iulie, la Alexandria (incepand cu ora 11), in care vor fi initiati in tainele acestui sport cateva zeci de copii din localitatile din zona. Calarasi si Alexandria au cluburi de baseball si softball si o prezenta importanta in campionatele nationale.

Ambasada SUA in Romania, impreuna cu Federatia Romana de Baseball si Softball, precum si SNSPA si Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza, pe 5 iulie, primul festival de baseball din Romania. Evenimentul este parte din Proiectul Jackie Robinson, o initiativa romano-americana de promovare a valorilor sportului in Romania.

Va fi prezent Ambasadorul SUA Hans Klemm, trei fosti jucatori din Major League Baseball, precum si doamna Sharon Robinson, fiica celebrului jucator de baseball Jackie Robinson.

Unul dintre evenimentele de interes - meciul revansa dintre selectionata soldatilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu si echipa nationala a Romaniei! In aprilie, la Constanta, Romania a invins SUA cu 7-2! Miercuri are loc revansa.

In plus – veti vedea o demonstratie de baseball a unor echipe talentate din tara, precum si concursuri de aruncari si de lovituri de baseball la care este incurajata participarea tuturor celor prezenti: Home Run Derby si the Fastest Pitch.

Va fi o dupa-amiaza relaxata, in stil american, cu sport, concursuri, mancare buna - vor fi prezenti cativa dintre cei mai cunoscuti producatori de street-food din Bucuresti! - dar si multe alte surprize.
Intrarea este libera!
Actiunea are loc in Complexul Studentesc Tei, aflat la doi pasi de strada Barbu Vacarescu.


Anunț selecție sportivi

afis CSS 2017 small2