iusti1După ce în urmă cu două săptămâni sportiva Mihai Iustina Gabriela, legitimată la secția de atletism a Clubului Sportiv Școlar Călărași a cucerit titlul de campionă națională școlară la tetratlon, în data de 13 mai ea a participat cu echipa României la primul său concurs internațional, ce s-a desfășurat la Ruse, Bulgaria. Aici s-a desfășurat cea de a 11-a ediție a Concursului Internațional „Mladost” pentru categoria U18 și seniori, în organizarea Clubului Sportiv DUNAV din Ruse și a Federației Bulgare de Atletism.

La competiție au participat peste 250 de sportivi din 6 țări (România, Serbia, Moldova, Ungaria, Ucraina și peste 40 de cluburi din Bulgaria).

Delegația României a fost formată din 21 de sportivi, din care 16 au fost categoria U16 (2008). Rezultatele obținute în acest prim concurs de aer liber au fost pentru unii dintre juniorii noștri foarte bune.  

Iustina s-a remarcat în proba de 100 m unde a obținut medalia de bronz, cu o performanță excelentă (12,23) ce o clasează momentan pe un excelent loc 4 în topul european al vîrstei (anul 2008).

grup  premiere 100mF