2   După o perioadă dificilă, ce a însemnat sistarea antrenamentelor pentru trei luni și apoi reluarea antrenamentelor în condiții restrânse, atleții legitimați la CSS Călărași au participat la prima competiție din sezonul de aer liber organizată în acest an - Cupa României - open juniori. Federația Română de Atletism a asigurat toate măsurile necesare impuse de autorități în privința organizării competițiilor sportive și chiar dacă nu au putut include în program și probele de alergări de semifond și fond, concursul a fost unul reușit și binevenit pentru atleții din România. Competiția s-a desfășurat în perioada 27-28.07.2020 pe Stadionul Iolanda Balaș Soter din capitală.

Chiar dacă perioada de pregătire a fost scurtă, doi dintre cei cinci sportivi călărășeni au realizat performanțe deosebite:

  • Lică-Mihai Ștefan - junior U20 (pregătit de prof. Tătaru Marius) s-a clasat pe locul 2, cu medalie de argint în proba de triplusalt, cu o performanță de 14.17 m, nu departe de recordul său personal.
  • Pricopi Sorin Cristian - junior U16 (pregătit de prof. Secătureanu Mihai în Oltenița) a realizat cel mai bun timp în proba de 400 m, categoria juniori 3, devenind liderul național al probei cu un rezultat de 52.85 sec. Un avans serios față de următorii clasați în această probă, fapt ce ne dă speranțe pentru cucerirea unui titlu de campion al probei de 400 m la următoarele Campionate Naționale U16, ce se vor desfășura în perioada  07-08.08.2020, la București.
  • Lucan Raisa, Neagu Costi și Tudor Noni - juniori U16 (toți pregătiți de prof. Sturz Daniela) au participat în proba de 400 m, cu rezultate bune, chiar dacă probele lor de bază erau 800 m și 1500 m.

Pentru toți acești juniori urmează două teste importante, cu obiectivul de a cuceri două titluri de campion național - etapa finalăa a Campionatelor Naționale ce vor avea loc la București - în 07.08.2020 pentru categoria U16 și în 28.08.2020 pentru categoria U20.