HERCULES1📌 În perioada 25 iulie – 19 august, Ministerul Sportului lansează Proiectul Hercules, un program destinat atragerii copiilor către sport, care va oferi elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline sportive, pe durata vacanțelor școlare.
Pentru această primă ediție a proiectului, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, 32 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, sunt implicate cu toate resursele pe care le dețin, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

Mai multe detalii, în comunicatul de presă https://sport.gov.ro/.../sport-si-distractie-prin.../

📌 Proiectul Hercules s-a încheiat oficial.
Desfășurat in perioada 25 iulie-19 august 2022 la nivel național, proiectul a atras un numar semnificativ de copii dornici să facă mișcare și să cunoască o serie de discipline sportive.
Cursurile gratuite de inițiere au fost susținute de antrenori cu experiență care au supravegheat și organizat desfășurarea evenimentelor în deplină siguranța.
Bilanțul Proiectului Hercules la Călărași îl considerăm pozitiv. Trei discipline sportive
🏌️baseball,
🏃atletism ,
🛶aiac-canoe .
Aproximativ 100 de copii dornici de mișcare, cunoaștere și experiențe noi.
Vreme superbă, multă voie bună!
Mulțumim deopotrivă părinților (care au raspuns pozitiv invitației de a aduce copiii către mișcare, sport) și copiilor care s-au manifestat exemplar!
Sănătate tuturor și să ne vedem cu bine la următoarea editie!
Vă mulțumim!
 
 
BASEBALL
 
📌 La Călărași, cursul de inițiere în baseball se bucură de un mare interes, pe Stadionul Municipal "Ion Comșa".
Profesorul Ion Bălan, din cadrul CSS Călărași, secretar general al Federației Române de Baseball, fost antrenor de lot național de copii și juniori și multiplu câștigător, cu aceste loturi, al unor titluri naționale și internaționale, se ocupă de inițierea copiilor și de buna desfăsurare a pregătirii acestei discipline.
 
Prima săptămână din cadrul Proiectului Hercules s-a încheiat la Călărași.
Astfel, în cadrul cursurilor gratuite de inițiere și pregătire la baseball copii între 6 și 14 ani au deprins tainele și mișcările acestei discipline sportive.
De buna desfășurare a pregătirii și inițierii s-a ocupat domnul profesor Ion Bălan, căruia îi mulțumim pe această cale pentru efortul depus.
De asemenea, mulțumim și părinților care au îndreptat copiii către baseball, către mișcare și sport, și nu în ultimul rând chiar lor, celor mici, care au petrecut momente frumoase în aceste zile.Sperăm să fie de bun augur și sa meargă și mai departe, chiar către performanță.
 
ATLETISM
 
📌 Primele două săptămâni din cadrul acestui proiect au adus multă voie bună și mișcare în rândul copiilor dornici să se inițieze în tainele sportului.
După ce a debutat pe 25 iulie la baseball, astăzi în incinta Stadionului Municipal "Ion Comșa" din Călărași s-au încheiat cursurile gratuite de inițiere la atletism.
Au fost cursuri pline de mișcare în care au fost implicați copii activi, bucuroși dar mai ales curioși să descopere această disciplină.
Mulțumim domnului profesor Marius Tătaru, director al CSS Călărași, pentru organizarea și susținerea pregătirii copiilor.
Mulțumiri părinților dar mai ales copiilor care au făcut mișcare în această săptămână. Mulți dintre ei au manifestat dorința și interesul de a aprofunda mișcările și exercițiile acestei discipline pe mai departe. 
 
KAIAC-CANOE
 
📌 Săptămâna aceasta, Direcția Județeană de Sport Călărași în colaborare cu partenerii de la CSS Călărași au continuat Proiectul Hercules cu o serie de cursuri gratuite de inițiere la kaiac.
Cursurile au fost susținute de profesorul Daniel Moise, care s-a ocupat de buna desfășurare a acestor activități dar și de asigurarea unui climat de bună dispoziție și disciplină, necesare în derularea sportului nautic și nu numai.
A fost o săptămână frumoasă, cu mult soare, voie bună, atmosferă plăcută propice desfășurării cursurilor de inițiere.
La final, kaiac-ul fiind o disciplina solicitantă, toți copiii au fost recompensați pentru efortul depus cu tricouri, șepci și diplome.
 
(comunicate ale Direcției Județene pentru Tineret și Sport Călărași - https://www.facebook.com/djstcalarasi)