Cristian Nicoară - Clubul Sportiv Școlar Călărași - argint la CE junioriCristian-Vasile Nicoară, sportiv legitimat la secția de canotaj a Clubului Sportiv Școlar Călărași și pregătit de prof. Cornel Nedelcu a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampion european de juniori la Campionatul European de juniori, desfășurat în Serbia, la Belgrad, în perioada 26-27 septembrie 2020.

După ce sportivul nostru a ocupat locul al doilea la simplu masculin în seria a doua, el a reușit să se califice în finală din postura de câştigător al seriei a doua de recalificări. În finală el a cucerit medalia de argint, cu un timp de 7:29.64 după ce a fost mai toată cursa pe locul secund, la o barcă distanță de ocupantul locului 1, francezul Victor Marcelot.

Un rezultat deosebit pentru sportul călărășean, într-o disciplină cu mare tradiție pe plan local, alături de celelalte sporturi din clubul nostru, ce au confirmat pe plan național și internațional. Cei 346 de elevi sportivi înscriși la Clubul Sportiv Școlar Călărași, la cele opt ramuri  sportive (atletism, baseball, box, cannotaj, kaiac-canoe, handbal, lute, volei), merită toată aprecierea noastră și, sperăm, un mult mai susținut sprijin din partea autorităților locale.

 

 

 

vezi aici Campionatul European de canotaj juniori (Youtube)

 - Cristian Nicoară în cursa de 2000 m simplu masculin (la minutul 2:24:00)

 - festivitate de premiere simplu masculin (la minutul 2:43:20)

 

Cristian Nicoară   Cristian Nicoară